BMW Concept Touring Coupé

BMWnyhet

En hyllest til kjøregleden

Et av vårens mange vakre eventyr er den fasjonable bilutstillingen Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Årets arrangement gikk av stabelen i helgen og et av høydepunktene var premieren til den særegne konseptbilen BMW Concept Touring Coupé.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este ble arrangert for første gang i 1929. År etter år finner lidenskapelige bilentusiaster fra hele verden veien til det ikoniske hotellet ved Comosjøen i Italia for å delta på verdens mest eksklusive og tradisjonsrike utstilling for historiske biler.

BMW Group Classic har i lang tid vært en av arrangementets høye beskyttere og partnere. Hvert år pakker man med seg noen av selskapets med spesielle modeller fra egen samling og stiller disse ut sammen med et knippe nye ikoniske modeller. Den eksklusive utstillingen har gjennom årene også blitt en ettertraktet scene for å avduke nye personligheter på fire hjul. I år var det den konseptbilen BMW Concept Touring Coupé som fikk æren av å stå i rampelyset.

I eksklusivt selskap

Verdenspremieren til BMW Concept Touring Coupé på Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023, setter bilen inn i en historisk kontekst. Omgitt av klassikere fra bilhistorien, som har brakt glede til både eiere og publikum i flere tiår, var premieren til den lukkede toseteren en moderne hyllest til både legendariske BMW-klassikere og fascinasjonen for ren kjøreglede.

Den håndbygde BMW Concept Touring Coupé forener et karosserikonsept som er gjennomsyret av tradisjon med teknologien til en puristisk moderne sportsbil.

Konseptbilens navn og proporsjoner har referanser til BMW 328 Touring Coupé, som vant det legendariske Mille Miglia-løpet tilbake i 1940. Løpet beskrives fortsatt som verdens vakreste langdistanseløp.

Shooting brake-konseptet er også en kobling til modellvariantene i BMW 02-serien fra tidlig på 1970-tallet, som hadde navnet «Touring» i modellbetegnelsen.

Under panseret på den bakhjulsdrevne konseptbilen finner man den velkjente sekssylindrede rekkesekseren fra BMW, som i flere tiår har sørget for rå og raffinert kjøreglede.

Slående proporsjoner, eksklusive detaljer

Det tydeligste designhøydepunktet til BMW Concept Touring Coupé er den skulpturerte bakenden. Formen er skapt av de flytende konturene av taket, som smelter sammen med de bakre sidesøylene og understreker bilens særegne form. Sett fra siden er den typiske BMW-tolkningen av Shooting Brake-proporsjonene lett gjenkjennelig. Det lange panseret, den strømlinjeformede taklinjen og den kraftige bakdelen understreker bilens sportslige eleganse. Kjennere vil lett se likhetene med et ikon fra nyere tid; BMW Z3 Coupé fra tampen av 90-årene. En bil som i senere tid har blitt et populært samlerobjekt og fått det spesielle kallenavnet «klovneskoen».

Konseptbilen er drapert i en unik og spesialutviklet lakk, med betegnelsen «Sparkling Lario». Med integrerte flak av blått glass gir de gråbrune nyansene et unikt inntrykk av dybde. Effekten kompletteres bronse-aksenter og de spesialdesignede nyrene på i fronten. De eksklusive lettmetallfelgene i 20″ størrelse foran og 21″ bak, matcher fargeregisteret.

Håndverk på høyeste nivå

Interiørdesignet er inspirert av den umiskjennelige BMW-førerorienteringen i kupeen med maksimalt fokus på materialvalg, fargenyanser og finish.

Interiøret kan skilte med eksklusivt skinn fra det italienske selskapet Poltrona Frau. De brune nyansene, perforeringer, flettede skinnstropper med mer, fremhever interiørets håndverkskarakter og forsterker følelsen av komfort og luksus.

Kvalitet og lidenskap for detaljer kjennetegner også bagasjetilbehøret, designet eksklusivt for BMW Concept Touring Coupé av selskapet Schedoni i tradisjonsrike Modena. Det skreddersydde settet består av to store og en liten weekendbag, pluss en klesveske – alle designet og tilpasset spesielt til konseptbilen.