Historien

1928

Joachim O. Jæger etablerer bilsalong i Kong Oscars gate 31. januar 1928, like ved Byporten. Utstillingen blir en severdighet.

Automobilen er på ingen måte allemannseie. Sporvogner og buss, hest og kjerre preger bybildet.

Den første annonsen er på trykk i februar når Jæger får avtale med General Motor, og slik markedføres den ene modellen:

Denne nye Oakland er ypperlig at kjøre med. Akselavstanden er næsten 4 meter og veiens ujevnheter merkes ikke. Den tar de skarpeste kurvene uten nogen slingring, takket være den lave form. Paa den aapne landevei jager den frit avsted, et symbol paa kraft og skjønnhet

1932

Jæger i Kong Oscars gate blir eneforhandler av Opel, og de europeiske bilmerkene utfordrer nå den amerikanske dominansen, også lokalt i Bergen.

1938

På nabotomten i Kong Oscars gate, i Lungegårsbakken, får Joachim Jæger anledning til å bygge et parkeringshus. Dette er det første parkeringshuset som bygges i Norge. Parkeringshuset får plass til 200 biler.

1939

Jæger setter rekord med 180 solgte biler i løpet av året.

1940

Krigen bryter ut, forsyningslinjene brytes og nybilsalget opphører. I krigsårene er det verkstedene Jæger må overleve på. Lokale smeder tas i bruk for å lage reservedeler. Smedene i Bergen får derfor en viktig rolle i krigsårene.

1956

Joachim Jæger gir stafettpinnen videre til sønnene. Per og Jan Jæger overtar bilsalongen av sin far. Per og Jan ser muligheter. Begge har vært i USA, og forstår at bilen blir stadig mer tilgjengelig for folk flest.

Oppholdet i USA gjør at begge er enda mer entusiastiske. USA har overbevist sønnene om ” The Brave New World”. Som faren satser sønnene videre på den sentrumsnære beliggenheten i Kong Oscars gate, også med Chevrolet i porteføljen.

1960

Innleder en ny epoke og et vendepunkt. Jæger blir en betydelig importør av gaffeltrucker i tillegg til salg av personbiler.

1963

Jæger får eksklusiv avtale med General Motors om å importere Bedford lastebiler og personbiler fra Vauxhall.

1968

Jæger etablerer et stort bilanlegg på Minde i Fjøsangerveien som også grenser til Kanalveien. Med mer enn fem mål er tomten stor nok til den ekspansjonen brødrene Per og Jan ser for seg.

1973

Jæger får agentur på å selge BMW og DAF lastebiler. Jæger er i rivende utvikling og sikrer seg enda et agentur med Toyota (og senere modellen Lexus) om å selge deres personbiler. Denne satsingen blir kanalisert til anlegget på Minde.

1975

Dette året blir Jæger regnet som en eksklusiv bilforretning i Bergen, særlig på grunn av agenturet på BMW og at BMW blir ansett som bilmerket for «de finere bergenserne».

1985

Jæger selger like mange biler pr måned som i løpet av hele rekordåret 1939.

1991

Per Jæger jr. overtar som konsernsjef etter sin far Per senior som har hatt denne rollen siden 1956. Junior har ikke mindre ambisjoner med tanke på fremtiden enn sin far eller sin onkel.

1995

Jæger blir forhandler av de britiske bilmerkene Rover, Range Rover og MG.

2001

BMW presenterer MINI i retrodesign og Jæger blir eneforhandler av den populære bilmodellen i Bergen.

2002

Bilforretningen i Kong Oscars gate legges ned, og Jæger flytter BMW og Rover til sitt nye, egeneide bygg i Kokstadveien. Det blir etablert et betydelig verksted i det nye bygget.

2007

Jæger passerer, som gruppe, 1 milliard kroner i omsetning.

2011

Bergens Tidende har en større reportasje om Jæger, og poengterer at «Bilkremmerne har klart det kunststykket å drive en familiebedrift i tre generasjoner uten å gå konkurs og uten å bli uvenner».

2012

Jæger etablerer butikk på Nyborg i Åsane, (Litleåsvegen). Dette er et strategisk grep for å bringe BMW og MINI nærmere potensielle kunder i Bergen Nord og Nordhordland. Verkstedet i Liamyrene blir etterhvert samlokalisert med den nye forretningen.

2015

Jæger blir hovedsponsor for distansen «BMW halvmarathon» i regi av Bergen City Marathon

2018

Jæger feirer 90 år. Dette året blir BMW-verkstedet i Liamyrene også samlokalisert med de mer moderne lokalene som Jæger tok i bruk i 2012 i Litleåsvegen. Dermed har Jæger Sentrum komplette avdelinger  i Bergen Nord og Bergen Sør.

2021

Jæger Sentrum alene omsetter for drøyt 765 millioner kroner, og har 78 ansatte fordelt på avdelingene på Kokstad og i Åsane.