Don’t get caught ridin´ dirty

BMWLivsstilMINI

Klar. Ferdig. Vask!

 

I sommer har mange lagt bak seg flere kilometer med asfalt. Etter en ferie i bilen er den neppe i like fin stand som når man la ut på tur. Barn som griser i baksetet, kaffesøl på midtkonsollen og gjørmesprut langs sidene på bilen. Bilen har rett og slett et stort behov for en skikkelig vask etter ferien. Her på huset har vi samlet sammen vasketips slik at bilen din blir så god som ny!

 

For utvendig vask finn et sted med skygge hvor du kan vaske bilen uten at den blir eksponert for direkte sollys. Regelen for utvendig vask er å starte med avfetting, deretter spyling, såpevask og avslutte med en siste spyling. Det er viktig at man spyler nedenfra og opp for å få vekk den verste dritten nederst først. Gjennomfør vasken for hånd med svamp og såpe. Maskinvask kan ripe opp lakken, så ikke la deg falle for fristelsen. Det er viktig å bruke riktig vaskemiddel, så sett deg inn i hvilke produkter som passer best for din bil og livsstil. Etter lange turer er det også viktig å huske på å vaske felger, dekkside og lavt nede på bilen ekstra grundig. Her setter det seg fast små metallpartikler som kan brenne seg fast i lakken om man ikke får fjernet disse.

Når utsiden er skinnende ren, burde innsiden også være det. Det du trenger for innvendig vask er en støvsuger, mikrofiberkluter, vann og vaskemiddel. Start med å tømme bilen for søppel. Sjekk steder du vanligvis ikke titter så ofte som under og på sider av seter, i bagasjerommet og i midtkonsoll. Deretter fjerner du mattene fra bilen, og rister disse godt før du spyler dem. La mattene ligge til tørk mens du fortsetter den innvendige vasken.

Du har tømt bilen og kan ta fatt på støvsugingen. Sørg for å gjøre dette grundig ved å flytte setene slik at du får støvsugd under dem, og prøv å komme til i små kroker slik at du får bort mest mulig støv, grus og annen drit. Nå kan du starte på selve vaskingen. Fukt en microfiberklut med vann og gå over overflatene som dashbord, midtkonsoll, setene osv. Tørk så overflatene med en tørr microfiberklut. For ekstra vanskelige flekker kan du bruke vaskemiddel som er beregnet for å fjerne flekken du vil ha vekk, samt tilpasset overflaten du vasker. Noe vaskemiddel kan for eksempel skade skinn, så pass på å velge riktig middel til din bil. Til slutt kan du vaske over vinduet med en mikrofiberklut med vaskemiddel. Spray litt vaskemiddel tilpasset glass på kluten. Tørk bort med en ren klut og tørk til all såpen er borte. Selv om du ikke har vært på bilferie i sommer burde du vaske bilen en gang i måneden. Nå er det bare til å plassere mattene tilbake og nyte lukten av en helt ren bil!

…Eller så kan du gjøre som flere her på huset og levere den inn til vask.