Er bilen din klar for Norgesferie?

Livsstil

En sommerferie i bilen, tilsvarer flere måneder med normal bruk.

Fra pandemiens start har flere av oss fått opp øynene for destinasjoner innad i vårt fine land. Fra Loen i vakre Vestland til Lofoten i nydelige Nord – vi har utnyttet oss godt av det langstrakte landet. Flere velger også å legge årets ferie til Norge, eller andre land i Norden. Dette betyr at flere av oss har mange timer i bil planlagt for sommeren. Før man setter ut på en slik reise er det mye man skal tenke på, og det er lett å glemme alt som skal sjekkes før ferien. Noe som ofte går i glemmeboken er sjekk av bil før man legger ut på reise. Dette er viktig for å sikre en trygg og problemfri ferie.

Hva må til før din bil er klar for sommerferien?

Vi har snakket med Kristoffer som er vår ekspert på sommersjekk av bil! Han har lang erfaring fra verkstedet vårt, og vet hva som må til for at du skal få en trygg og pålitelig bil som er driftsikker.

Bremser og batteri er en viktig del av sommersjekken. Med dårlige bremser øker bremselengden som kan forårsake farlige situasjoner, og med et flatt batteri kommer du ikke av flekken. Olje og kjølevæske er også to ting som burde være en del av den faste sjekken. Dette er noe som er enkelt å fikse, og gjør at slipper kjedelige problemer langs veien. I tillegg er det viktig å sjekke dekkene. Om sommeren fyller vi bilene med bagasje og annen last som gjør at vi trenger mer luft i dekkene. Feil trykk kan svekke kjøreegenskapene betydelig. Alle disse punktene burde være en del av den årlige sommersjekken.

«Mange glemmer hvor viktig det er å sjekke at bilen er up-to-date før de legger ut på tur. En bilferie tilsvarer flere måneders ordinær bilbruk.» – Kristoffer

Det kan også være lurt å bytte ut vindusviskerne. Dette gjør at man sikrer god sikt om man skulle treffe på en god regnskur i ferien.

Ikke tid til å ta årets sjekk? La oss gjøre det for deg! For kun 1250kr kommer vi hjem til deg og fikser det. *Gjelder i en begrenset periode

Skulle uhellet være ute kan du alltid ta kontakt med BMW veihjelp:

  • Innenlands: 800 32 062
  • Utenlands: +47 67 80 40 57