Kjøpe bruktbil?

BMWLivsstilMINI

Det norske bruktbilmarkedet har aldri hatt like mange brukte biler tilgjengelig som nå. De endeløse valgene kan være vanskelig å navigere seg gjennom. Derfor har vi samlet sammen tips til deg som tenker å kjøpe bruktbil.

Første steg: Hvor starter du?

Når du skal kjøpe deg ny bil, være seg brukt eller helt ny, er det viktig å vurdere alternativer opp mot hverandre. Les annonsen nøye, prøvekjør bilen, sammenlign modeller og finn en bil som passer til din livsstil. Tenk på hva du ønsker av elbil, hybrid, diesel eller bensin. Det er fordeler og ulemper med alle. Om du ønsker å kjøpe elbil kan det være nyttig å sjekke om bilen har forvarming. Dette sparer bilen for strøm og øker rekkevidden til bilen. Sørg for at selger kan vise dokumentasjon på service og reparasjoner av bilen. Be om tilstandsrapport og skriv kontrakt før kjøp. Et godt tips er å kjøpe av noen som kan bruktbil og gir deg garanti på bilen.

Burde jeg vurdere nybil i stedet for bruktbil?

Det er fordeler og ulemper ved begge. Ved å kjøpe nybil får du nybilgaranti som gir deg en rekke fordeler, men det kan også være lang ventetid på nybil og prisene er høyere. Derfor kan bruktbil være et godt alternativ for deg som ønsker en rimeligere bil levert fort.

Hva er fordelene ved å kjøpe gjennom en forhandler kontra privatsalg?

Det er en rekke forskjeller på privatkjøp og forhandler. Dette er noe du burde tenke over før du velger hvor din nye bruktbil skal kjøpes. Ved kjøp hos en forhandler sikrer man en reklamasjonsrett på fem år, i tillegg til bruktbilgaranti. Dette sikrer at selv etter overtakelse står forhandler ansvarlig for eventuelle feil og mangler ved bilen i fem år. Ved privatkjøp gjelder kjøpsloven som innebærer to års reklamasjonsrett.

Ved å velge kjøp via forhandler får du et helhetlig bilhold. Forhandler kan hjelpe deg med forsikring, finansiering, service, eventuelle heftelser på bilen og oppbevaring av dekk. Dette gjør kjøpet enklere for deg, og du vet alltid hvem du kan kontakte om du har spørsmål eller trenger hjelp. Ved å velge en seriøs og solid forhandler vet du at bedriften vedvarer etter salget, og du sikrer at selger har lang erfaring.

Vi ønsker at du har den kunnskapen du trenger for å velge bruktbil. Trenger du hjelp kan du ta kontakt med en av våre erfarne bruktbilselgere.