Enkel lading: BMW Group lanserer fleksibel Plug&Charge i 2023

BMW

Fra midten av 2023 vil en Plug&Charge-funksjon være tilgjengelig i de første BMW-modellene. Dermed kan kundene lade på en rekke ladestasjoner uten å måtte bruke ladebrikke eller app.

Plug&Charge er en funksjon som gjør lading av elbil særdeles enkelt. Alt kunden trenger å gjøre er å koble ladekabelen til ladeporten på bilen – og nødvendige data vil automatisk flyte via ladekabelen i tillegg til selve strømmen. Det er dermed ikke nødvendig å aktivere ladingen ved hjelp av en app eller ladebrikke – bilen autentiserer seg selv. Ved slutten av ladeøkten overføres også nødvendig informasjon for automatisk betaling. Plug&Charge-teknologien benyttes allerede av flere bilprodusenter, men BMW Group er det første selskapet som integrerer muligheten til å samle flere ladeavtaler i sitt kommende Plug&Charge-tilbud. Tradisjonelle Plug&Charge-løsninger er knyttet til én enkelt, fast leverandør mens løsningen som vil være tilgjengelig for BMW-modeller i fremtiden tilbyr derimot en stor grad av fleksibilitet.

Dette lar kundene knytte sine nåværende ladeavtaler fra minst fem forskjellige leverandører til bilen og dermed bruke ladestasjonene til disse operatørene på en svært enkel måte. Den eneste forutsetning er at ladestasjonene må være koblet til Hubjects Europadekkende eRoaming-nettverk. (Både dagens og fremtidige ISO-standarder er integrerte i BMW Group sin kommende Plug&Charge-funksjon.).

Enkelt og fleksibelt med IONITY og BMW Charging

En svært viktig del av den kommende Plug&Charge-funksjonen til BMW Group, er Plug&Charge-tilgang til IONITY-ladenettverket.

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group, med Audi og Porsche, lanserte joint venture-selskapet IONITY i 2017. Senere har også flere bilprodusenter sluttet seg til selskapet som utvikler, etablerer og drifter et nettverk av hurtig- og lynladere for elbiler over hele Europa. I Norge finnes nå IONITY’s hurtig- og lynladere på 22 lokasjoner, med totalt 138 ladepunkt. Flere nye er under konstruksjon.

IONITY er en sentral del av ladenettverket knyttet til BMW Charging, som i dag gir kundene tilgang på nærmere 400 000 ladestasjoner rundt om i Europa.

Elektrisk storfamilie – med mer i vente

Siden lanseringen av BMW i3 i 2013, har den elektriske familien til BMW blitt utvidet med BMW iX3, BMW i4 og BMW iX. I løpet av de neste månedene lanseres helt nye BMW iX1 og BMW i7. Deretter følger blant annet en elektrisk BMW 5-serie.

I 2023 forventer BMW Group å dekke over 90 prosent av de ulike segmentene med elbiler. Brukervennlige løsninger for lading er dermed en viktig faktor for sømløs elektrisk mobilitet fra BMW, MINI, Rolls-Royce og BMW Motorrad i årene fremover.